Najnovije

RUSI OTKRILI DETALJE AKCIJE: Grupa "Zapad" uništila centar za dronove OSU (VIDEO)

Izviđačka grupa snaga Zapada na jednom od pravaca u zoni specijalne vojne operacije pomoću bespilotnih letelica identifikovala je kontrolni centar upravljanja bespilotnim letelicama i dronovima, te oklopna vozila i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine (OSU).
Msta-S

Msta-S

Koordinate ciljeva prebačene su na komandno mesto artiljerije radi daljeg uništavanja.

Artiljerijske posade su vatrom iz samohodnih haubica Msta-S kalibra 152 mm uništile sve identifikovane ciljeve.

Artiljerijska vatra je prilagođena, a uništeni ciljevi zabeleženi su korišćenjem sistema bespilotnih letelica, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

Objektivni snimci praćenja dobijeni od bespilotnih letelica u realnom vremenu omogućili su da se proveri njihovo uništenje.

Nakon intenzivnog bojevog gađanja, artiljerijska baterija je promenila vatrene položaje u rezervne kako bi sprečila uzvratnu vatru neprijatelja.

Artiljerci grupe snaga „Zapad“ izvode precizne udare danonoćno po vojnim ciljevima, položajima, utvrđenjima i ljudstvu Oružanih snaga Ukrajine u zoni specijalne vojne operacije, navodi se na sajtu MO RF.

Artiljerijske posade svakodnevno uništavaju vatrene položaje, ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine i njihovo naoružanje. Posade su koordinisane, fokusirane i usmerene na pobedu. Svako zna svoj zadatak u okviru posla posade i svako je spreman da podrži prijatelja i, ako je potrebno, zauzme njegovo mesto, kaže se u saopštenju MO RF.

Artiljerci udaraju na neprijateljsku liniju fronta i pozadinske položaje. Na svakom položaju ima municije, namirnica, opreme i vode u izobilju, što se ne može reći za neprijatelja. Blagovremenu isporuku svega potrebnog u dovoljnim količinama obezbeđuju logističke jedinice grupe, objašnjava se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

Pogledajte objavljeni video materijal:

Pročitajte OVDE o “Kupoli Donbasa”

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA