Najnovije

UDARNO SAOPŠTENJE KREMLJA: Donete su veoma važne odluke

Specijalna vojna operacija u Ukrajini ide svojim tokom i ne treba povezivati svaki napad ukrajinskih snaga na ruske regione sa izmenama nuklearne doktrine Rusije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Na pitanje da li Kremlj smatra napad dronova na ruske regione provokacijom u svetlu unošenja izmena u rusku nuklearnu doktrinu, Peskov je naglasio da se ne treba previše pozivati na taj dokument.
- Taj dokument je izuzetno važan. Donete su važne odluke, one će biti formalizovane na odgovarajući način, ali specijalna vojna operacija se nastavlja svojim tokom, i ne treba svaki put tražiti neke veze - izjavio je Peskov.

Podsećamo, ruski PVO sistemi su 29. septembra uništili 125 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad sedam ruskih regiona, kao i iznad Azovskog mora. Jedna od novih izmena doktrine predviđa da pouzdane informacije o masovnom lansiranju vazdušno-kosmičkog oružja na Rusiju mogu postati osnova za nuklearni odgovor Moskve.

Ruski predsednik Vladimir Putin je na sednici Saveta bezbednosti o nuklearnom obuzdavanju predložio da se unesu niz pojašnjenja u vezi sa uslovima za upotrebu nuklearnog oružja.
Putin je istakao da Rusija zadržava pravo da upotrebi nuklearno oružje u slučaju agresije na nju, uključujući i situacije u kojima neprijatelj koristi konvencionalno oružje, ako to predstavlja pretnju vitalnim interesima države.

SKUPŠTINA SRBIJE: Usvojen rebalans budžeta za 2024. godinu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA