Najnovije

VUČIĆ O "RUSKOM AGENTU", ALI I O PUTINU, ĐINPINGU I TRAMPU: Samo glup čovek to može da kaže!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za briselski Politiko da je veoma ponosan na svoje dobre odnose sa predsednikom Kine Si Đinpingom, ali se osvrnuo i na odnose sa Rusijom i Vladimirom Putinom.
Vučić

Vučić

Na pitanje šta Srbija dobija od Rusije i Kine, imajući u vidu da su najveći investitori u Srbiji Nemačka, Francuska i Italija, Politiko piše da je Vučićev odgovor bio "iznenađujuće iskren".

"NJihovu podršku teritorijalnom integritetu Srbije", odgovorio je predsednik Srbije.

Govoreći o američkom predsedniku DŽozefu Bajdenu, Vučić je rekao da sa njim ima "relativno dobre odnose" i dodao da je američki predsednik najbolje pripremljen čovek sa kojim je ikada razgovarao, te da ga je potcenio.

Na pitanje o odnosu sa Donaldom Trampom, Vučić je rekao da su imali veoma dobre odnose, podsećajući na dugo veče koje je proveo u razgovoru sa savetnikom za nacionalnu bezbednost bivšeg predsednika SAD i drugim zvaničnicima u Beloj kući.

"Nije uvek bilo lako, ali ti ljudi su bili veoma vredni i posvećeni", rekao je predsednik Srbije.

Odgovarajući na pitanje koga želi da vidi u Beloj kući kaže: "Imam neke preferencije, ali ne pričam o tome glasno".

Kako dodaje, sa Kamalom Haris se video samo jednom i to na dva minuta.

Na pitanje o odnosima sa Rusijom, Vučić kaže da su za njega govorili da je ruska marioneta i navodi da se sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom sreo dvadesetak puta, te da ga poprilično dobro poznaje.

"Ja ruska marioneta i ruski agent? To može samo glup čovek da kaže", rekao je Vučić.

Politiko podseća da je Vučić na marginama Generalne skupštine UN odlikovao Vasilija Nebenzju, ruskog ambasadora pri UN, Ordenom srpske zastave zbog protivljenja Rezoluciji o Srebrenici.

Briselski sajt je podsetio i na to da je Vučić skeptičan po pitanju izgleda pobede Ukrajine, kao i da je poručio da svet ne želi da čuje nekoga ko misli drugačije.

Reporteri briselskog sajta tekst pak završavaju upadicom, kako je tekst nastao u razgovoru sa srpskim predsednikom u restoranu Salon 1905, te da je obrok platilo Predsedništvo Srbije.

Ipak, reporteri su insistirali da oni plate račun, ali je konobar nakon razgovora sa menadžerom rekao kako je to rešeno.

"To stvara glavobolju računovođama 'Politika' koji sada moraju da traže račun od kancelarije predsednika kako bismo mogli da platimo naš raskošan obrok. Srećno s tim. U Srbiji poslednju reč ima predsednik", ovako reporteri završavaju tekst.

Pročitajte OVDE šta je Đilas rekao o Vučiću

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA