Najnovije

CRNILO U LAVOVU: Preko 60 mrtvih...

Tuga... Jad i beda.

Broj povređenih u ruskom raketnom napadu na ukrajinski grad Lavov porastao je na 64 saopštio je regionalni guverner Maksim Kozicki.

Stradalo je sedam osoba, dodao je Kozicki.

"U Lavovu su završene hitne i spasilačke akcije na mestima napada okupatora. Službe hitne pomoći spasile su 12 osoba. Nažalost, poginulo je sedam osoba. Prema navedenim podacima, među njima je dvoje dece - 7 i 14 godina", navodi se u objavi.

U napadu na Lavov su zapaljene stambene zgrade, a dve škole su oštećene, prenosi Ukrinform.

Ruske snage su rano jutros lansirale rakete i dronove na Kijev i Lavov, na zapadu Ukrajine, nedaleko od granice sa Poljskom, saopštile su ranije danas ukrajinske vlasti, dok se poljski vojni avioni nalaze u stanju pripravnosti.

Očevici su za Rojters rekli da su čuli nekoliko eksplozija na periferiji Kijeva i Lavova, a tvrde da je u pitanju aktiviran sistem PVO.

Ukrajinski vojni zvaničnici rekli su da su odbrambene jedinice angažovane na odbijanju napada, a Kozicki je dodao da su u Lavovu oštećene stambene zgrade.

Istovremeno, Poljska je danas podigla vojne avione po treći put za osam dana kako bi osigurala bezbednost svog vazdušnog prostora, navodi britanska agencija. 

Izvor: RTS 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA