Najnovije

KIJEV SE RASPADA NA PARAMPARČAD: Kuleba podneo ostavku!

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba podneo je danas ostavku, objavio je predsednik parlamenta Ruslan Stefančuk.
Kuleba

Kuleba

Stefančuk je rekao da je Vrhovna rada Ukrajine danas primila pismo ostavke ministra spoljnih poslova.

Predsednik parlamenta je na mreži Fejsbuk takođe objavio fotografiju pisma ostavke, prenosi Ukrinform.

Neimenovani izvori iz tima predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog su u utorak rekli za Ukrajinsku pravdu  da je najverovatniji kandidat za novog šefa diplomatije prvi zamenik ministra spoljnih poslova Andrej Sibiga.

Takođe su dodali da bi moglo doći do novih otpuštanja u vladi, kao i da promene neće uticati na ukrajinskog premijera Denisa Šmihala koji će ostati na funkciji. 

Šef parlamentarne frakcije "Sluge naroda" David Arakamija najavio da će ove nedelje doći do "velikog resetovanja vlade", koje će uticati na više od 50 odsto članova kabineta.

Zelenski je juče smenio zamenika šefa Kabineta Rostislava Šurmu. Narodni poslanik Jaroslav Železnjak rekao je da je odluka doneta zbog "očigledne korupcije".

Zamenica premijera Ukrajine i ministarka za reintegraciju privremeno okupiranih teritorija Irina Vereščuk saopštila je da podnosi ostavku.

Potpredsednica Vlade za evropske i evroatlantske integracije Olga Stefanišina podnela je ostavku, a prema pisanju medija, ona bi mogla da preuzme funkciju ministra pravde.

Ministar strateške industrije Ukrajine Oleksandar Kamišin, ministar pravde Denis Maljusik, ministar zaštite životne sredine i prirodnih resursa Ruslan Strilc i šef Fonda državne imovine Vitalij Kovalj takođe su u utorak podneli ostavke.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA