Najnovije

KREMLJ OTKRIO: Sa Vulinom o "napetoj situaciji na Balkanu"

Napeta situacija na Balkanu biće tema razgovora predsednika Rusije Vladimira Putina i potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina, otkrio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je podsetio da je "Vulin, koji je više puta posetio Rusku Federaciju, i koji je "u ime (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića odgovoran u Vladi Srbije za razvoj bilateralnih odnosa".

"Potpredsednik Vlade Srbije će sa ruskim predsednikom razgovarati o aktuelnim temama i o svemu što je u vezi sa situacijom na Balkanu, što je i dalje predmet naše duboke zabrinutosti", kazao je Peskov. 

Podsetimo, pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov ranije je najavio da će se predsednik Rusije Vladimir Putin sastati danas sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom na marginama Istočnog ekonomskog foruma (EEF).

Naime, ovaj najavljeni sastanak nije ostao bez reakcije EU, koja je juče reagovala, pa je tako u odgovoru za Radio Slobodna Evropa, Brisel naveo da je EU Srbiji poručila da održavanje veza sa Rusijom "u vreme agresije na Ukrajinu" nije kompatibilno sa vrednostima Unije i procesom pridruživanja.

"Evropska unija je bila kristalno jasna sa našim partnerima: odnosi sa Rusijom ne mogu da budu uobičajeni nakon ničim izazvanog i neopravdanog agresorskog rata Rusije protiv Ukrajine", navodi se u odgovoru Brisela.

EEF će se održati od 3. do 6. septembra u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku, podsetio je Ušakov.

Aleksandar Vulin je sredinom avgusta boravio u zvaničnoj poseti Moskvi, gde se sastao sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, prvim potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Denisom Manturovim, sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Sergejem Šojguom kao i sa Putinovim pomoćnikom Ušakovim.

Pročitajte OVDE o planu velikog jesenjeg napada na Rusiju

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA