Najnovije

MEDVEDEV BRUTALNO: Ako Kijev želi oružje dugog dometa, sanitarni kordon Moskve biće do Poljske

Prethodno su mediji objavili da je Bajdenova administracija "otvorena" za slanje krstarećih raketa dugog dometa u Ukrajinu.

Rusiji je potreban sanitarni kordon na granici sa Ukrajinom kako bi se zaštitila od granatiranja ukrajinskih snaga, a njegova širina zavisi od vrste naoružanja koje će biti isporučeno Kijevu, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Ako Kijev želi da dobije oružje dugog dometa, krstareće rakete, pa čak i balističke, onda će Moskva morati da organizuje sanitarni kordon na poljskoj teritoriji", dodao je Medvedev.

Podsećamo, "Politiko" je objavio da je Bajdenova administracija "otvorena" za slanje krstarećih raketa dugog dometa u Ukrajinu.

Konačna odluka o slanju projektila još nije doneta, ali administracija sada radi na komplikovanim detaljima, rekao je za portal zvaničnik Bajdenove administracije. Ta pitanja uključuju transfer osetljivih tehnologija i obezbeđivanje da ukrajinski avioni mogu da lansiraju projektil od 1.000 kilograma koji nosi bojevu glavu od 450 kilograma.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je danas da se ne treba igrati sa crvenim linijama Rusije.

Na pitanje novinara Pavela Zarubina da prokomentariše natpise zapadnih medija da Vašington planira da isporuči Kijevu rakete za avione F-16 dometa od 300 do 900 kilometara, Lavrov je poručio da ga više ništa ne bi iznenadilo i upozorio da Amerikanci vrlo dobro znaju koje su to crvene linije Rusije.

HITNO OBRAĆANJE RUSKE VOJSKE: Ukrajina ne pamti ovakav poraz! Prvo im...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA