Najnovije

MOSKVA UPOZORAVA CEO SVET! Ovo ne sluti na dobro i nije naivno

Šef Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafael Grosi je tokom posete Zaporoškoj nuklearnoj elektrani obišao je i rashladni toranj br. 1 koji su ukrajinske snage napale dronovima 11. avgusta, saopšilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Analiza koju je uradila ruska strana pokazala je da su dronovi imali eksplozivna sredstva koji su i bile uzrok požara, istakalo je Ministarstvo.
Šef IAEA i eksperti agencije su potvrdili da je malo verovatno da je požar krenuo iz samog tornja, navodi se u saopštenju.

Rukovodstvo Zaporoške nuklearke je naručilo tehničku ekspertizu rashladnog tornja na temu eksploatacije posle ukrajinskog napada, rekao je direktor nuklearke Jurij Černičuk.

Ministarstvo je saopštilo i da je ruska vojska tokom Grosijeve posete osigurala bezbednu plansku rotaciju eksperata IAEA, ali da su prilikom rotacije mineri pronašli eksplozivnu municiju ukrajinske vojske. Municija je bila strane proizvodnje.

Ministarstvo podseća da je na maršruti kojom su se kretali eksperti IAEA bio na snazi prekid vatre koji je Rusija poštovala.

RUSI PRAVE OBRUČ OKO UKRAJINSKIH POLOŽAJA! Sprema se ogromna akcija...

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA