Najnovije

RUSKA ARMIJA SE NE ZAUSTAVLJA: Uništen centar sa stranim instruktorima u Poltavi - napadnut i Lavov!

Ruska vojska je tokom jučerašnjeg dana izvela raketni udar na centar za obuku Oružanih snaga Ukrajine u Poltavi, a tokom napada u objektu su se nalazili i strani instruktori, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

"Oružane snage Rusije su 3. septembra izvršile visokoprecizan udar 179. zajednički centar za obuku Oružanih snaga Ukrajine u gradu Poltavi, gde su, pod rukovodstvom stranih instruktora, obučavani vezisti i specijalisti za elektronsko ratovanje iz svih formacija i vojnih jedinica ukrajinske vojske, kao i operateri bespilotnih letelica uključeni u gađanje civilnih ciljeva na teritoriji Ruske Federacije", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Podsećanja radi, rukovodilac Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona pri Javnoj komori Ruske Federacije Vladimir Rogov izjavio je da se napad dogodio tokom postrojavanja u kome je učestvovalo više od 500 ukrajinskih vojnika, dok se gubici mere stotinama.

Iz Ministarstva odbrane RF navode i da je ruska vojska u ranim jutarnjim satima izvršila kombinovani napad na ciljeve u Lavovu.

"Oružane snage Ruske Federacije izvele su jutros kombinovani udar preciznim oružjem velikog dometa, uključujući hipersonične rakete 'kinžal' i bespilotne letelice, na postrojenja vojnoindustrijskog kompleksa Ukrajine u Lavovu, gde je obavljana proizvodnja i popravka elektronskih komponenti vazduhoplovne opreme i raketnog naoružanja ukrajinske vojske", piše u saopštenju.

Što se tiče stanja na frontu, u protekla 24 časa, jedinice grupe trupa "Centar" oslobodile su naselje Karlovka u DNR, na Pokrovskom pravcu, a jedinice grupe trupa "Istok" oslobodile su Prečistovku na Južnodonjeckom pravcu.

Pročitajte OVDE o prodoru ruske armije na Ugledarskom pravcu fronta

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA