Najnovije

TURSKI NOŽ U LEĐA SRBIJI: Ovo se Erdoganu i Ankari ne sme zaboraviti

Turska je već snabdela samoproglašenu državu dronovima "bajraktar" u okviru napora za jačanje tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti razgovarao je u Prištini s predsednikom Agencije za odbrambenu industriju Turske Halukom Gorgunom o mogućnosti saradnje dveju "zemalja" u proizvodnji municije, saopšteno je iz Kurtijevog kabineta, a preneo Radio Slobodna Evropa.

Kurti je naveo da će tzv. Kosovo nastaviti kupovinu vojne opreme od Turske, koja ostaje jedan od glavnih partnera Prištine.

"Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima saradnje u razvoju odbrambene industrije, odnosno proizvodnji municije, kao i o uslovima koje nudimo potencijalnim investitorima iz Turske", navedeno je u saopštenju.

Gorgun je objavio na Iksu da je turska delegacija informisala Kurtija o mogućnostima te zemlje u odbrambenoj industriji.

Kako je primetio portal, Kurti je ugostio Gorguna nekoliko sati pošto su turske vlasti uhapsile Albanca s KiM osumnjičenog da je prenosio novac operativcima izraelske obaveštajne službe Mosad u Turskoj.

Inače, prištinski premijer je pre nekoliko meseci posetio Tursku, gde se sastao s tamošnjim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i učestvovao na prvom ekonomskom forumu tzv. Kosova i Turske.

"Kosovo" je prošlog leta kupilo bespilotne letelice "bajraktar" ​​TB-2 od Turske, što je Kurti prokomentarisao kao doprinos "bezbednosti Kosova", te dodao da su oficiri tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga već obučeni za njihovu upotrebu.

Zelenski i (ne)uspele čistke: Šta stoji iza masovne smene ukrajinskih političara?

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA