Najnovije

VAŠINGTON SIKĆE: Cenimo Srbiju zbog "borbe protiv ruske agresije" - Vulinu ostaju sankcije

"Stav Amerike o Aleksandru Vulinu dobro poznat", a srpski ministar ostaje pod sankcijama, kažu iz Stejt departmenta, na pitanje "Glasa Amerike" da prokomentarišu najavljeni susret Vulina sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.
Ju Es Ej

Ju Es Ej

SAD cene partnerstvo Srbije u borbi protiv "ruske agresije" u Evropi i to što daje humanitarnu pomoć ukrajinskom narodu, navodi se.

"Naš fokus ostaje na tome da sa liderima u Srbiji radimo na jačanju strateškog partnerstva između naših zemalja, dok Srbija nastavlja da gradi bezbednu i sigurnu budućnost u Evropi otpornoj na političke i ekonomske ucene iz Rusije", kažu u Stejt departmentu.

Iz EU je ranije za "Glas Amerike" rečeno da "održavanje veza sa Rusijom u vreme njenog agresorskog rata protiv Ukrajine nije kompatibilno sa vrednostima EU i procesom pridruživanja".

"Evropska unija je bila kristalno jasna sa našim partnerima: odnosi sa Rusijom ne mogu da budu uobičajeni nakon ničim izazvanog i neopravdanog agresorskog rata Rusije protiv Ukrajine", navela je služba za štampu, spoljne poslove i bezbednosnu politiku EU.

Iz Brisela poručuju i da Evropska unija želi da računa na sve zemlje kandidate kao na pouzdane evropske partnere za zajedničke principe, vrednosti, bezbednost i prosperitet.

Pročitajte OVDE šta je Peskov rekao o susretu Vulina i Putina

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA