Najnovije

ZAPAD ĆE PROVRIŠTATI ZBOG PUTINOVIH REČI: Očekujemo Vučića na samitu BRIKS-a u Kazanju!

Drago mi je da vas vidim, nadam se da će vaša radna poseta biti uspešna, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom u Vladivostoku, i naglasio da očekuje srpskog predsednika Aleksandra Vučića na samitu BRIKS-a u Kazanju.
Vulin i Putin

Vulin i Putin

"Poštovani gospodine Vuline, veoma mi je drago što vas vidim ovde u Vladivostoku. Nadam se da će vaša radna poseta biti uspešna, kao i da ćete imati prilike da vidite mogućnosti saradnje sa perspektivnim regionima Ruske Federacije kao što je Daleki istok", kazao je Putin.

Kako je dodao, koreni naših odnosa su daleko poznati, duhovna i istorijska bliskost Rusa i Srba.

Ruski predsednik je ukazao da obim prometa trgovine dveju zemalja beleži blagi pad, kao i da zna da srpska vlada tim bavi.

"Postoje konkretne stvari na kojima bi trebalo da radimo, recimo, u martu 2025. godine ističe naš ugovor za isporuku gasa", naveo je Putin. 

Putin je preko potpredsednika Vlade Srbije uputio poziv predsedniku Vučiću da učestvuje na samitu BRIKS-a u Kazanju.

"Čekamo predsednika Vučića na događajima BRIKS-a u Kazanju u proširenom formatu. Poziv smo uputili, i nadam se da će ga prihvatiti", naglasio je ruski predsednik. 

Zanima nas vaša ocena dogašaja uregionu u kontekstu bezbednosti i ispunjavanje međunarodnih ugovora poput Dejtonskog sporazuma, a i bilo bi zanimljivo i korisno da čujemo vaš stav o tim stvarima.

Vulin je prethodno sredinom avgusta boravio u zvaničnoj poseti Moskvi, gde se sastao sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, prvim potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Denisom Manturovim, sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Sergejem Šojguom kao i sa Putinovim pomoćnikom Ušakovim.

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA