Najnovije

ZELENSKI IZAZIVA! Planovi u Kurskoj oblasti idu po planu

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je danas da ukrajinska vojska postiže sve zacrtane ciljeve u ruskoj pograničnoj Kurskoj oblasti.

"Danas je bio izveštaj glavnokomandujućeg Sirskog, za svaki deo fronta, posebno za Kurahovski pravac. Sprovode se apsolutno svi konkretni zadaci naše operacije Kursk", rekao je Zelenski tokom svog redovnog večernjeg obraćanja naciji, prenosi Unian.

On je izrazio zahvalnost vojnom osoblju koje učestvuje u operacijama u Kursku. Naveo je da su u toku pripreme važnih sastanaka s partnerima, kako bi se ojačala pozicija "ne samo Ukrajine, već svih nas u Evropi, svih nas u svetu, koji težimo stvarnom okončanju ovog rata i stvarnom zajedničkom radu tako da bezbednost nikada više nije ugrožena", rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik naveo je da Ukrajina priprema ''značajne promene'' kad je reč o PVO sistemima, sposobnosti na frontu i ponovnoj izgradnji zemlje. Masovni napad ukrajinske vojske na Kursku oblast pokrenut je 6. avgusta. U regionu je proglašen savezni režim vanredne situacije.

Prema podacima ruskog Ministarstva za vanredne situacije, više od 10.000 evakuisanih, uključujući više od 2.700 dece, smešteno je u 200 centara za privremeni smeštaj u 31 ruskom regionu, prenosi Tanjug.

Zelenski i (ne)uspele čistke: Šta stoji iza masovne smene ukrajinskih političara?

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA