Najnovije

PESKOV OTKRIVA: Pouzdano znamo da strani instruktori učestvuju u sukobima

Peskov progovorio otvoreno o stranim vojnicima...
Peskov

Peskov

Rusija pouzdano zna da strani instruktori iz raznih zemalja sveta učestvuju u sukobu na strani Ukrajine, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za "Izvestija" na marginama Istočnog ekonomskog foruma koji se održava u Vladivostoku.

"Znamo da se nalaze na teritoriji Ukrajine, da pripremaju ukrajinsku vojsku i da direktno učestvuju u sukobu. To nije novost, to je očigledno učešće stranih država u sukobu protiv nas", naglasio je Peskov.

Ruska vojska sve efektnije nanosi udare na Oružane snage Ukrajine, što je, kako je Peskov ukazao, dobro u cilju postizanja ciljeva Specijalne vojne operacije.

Kijevski režim ničega se ne libi, istakao je Peskov i objasnio da ukrajinska vojska kasetnom municijom gađa civilne ciljeve i stambena naselja, dok Oružane snage Rusije ciljaju samo vojne ciljeve.

"Zato moramo da povećamo efektivnost, jačamo pritisak i idemo napred", poručio je Peskov.

Na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma će se obratiti i ruski predsednik Vladimir Putin. Kako je ranije najavio Putinov pomoćnik Jurij Ušakov, govoriće i malezijski premijer Anvar Ibrahim i potpredsednik Kine Han DŽeng.

U Vladivostoku se od 3. do 6. septembra održava Istočni ekonomski forum koji je ove godine bio domaćin za 6.000 gostiju iz 76 zemalja, među kojima je i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

Pročitajte OVDE šta je Zaharova rekla o Makronovoj poruci Srbima

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA