Najnovije

Robert Kenedi Mlađi okrivio SAD za sukob u Ukrajini: Vašington je prešao ruske crvene linije

Nakon državnog udara 2014, ukrajinska vlada je postala agresor i ubila hiljade etničkih Rusa, te je rusko rukovodstvo, suočeno sa takvim zločinom, moralo da reaguje, ocenio je doskorašnji nezavisni američki predsednički kandidat.

Doskorašnji nezavisni predsednički kandidat Robert Kenedi Mlađi izjavio je da su Sjedinjene Države bile pokretač sukoba u Ukrajini, kao i da je upravo Vašington srušio demokratski izabranu ukrajinsku vladu i započeo proces uvođenja NATO-a u tu zemlju.

Kenedi je istakao da SAD nije trebalo da pokušavaju da "uguraju" NATO u Ukrajinu i naglasio da su svi ruski lideri, od 1992. godine, upozoravali da je to crvena linija.

"Nakon državnog udara 2014, ukrajinska vlada je postala agresor i ubila hiljade etničkih Rusa, te je rusko rukovodstvo, suočeno sa takvim zločinom, moralo da reaguje. Da li bismo tolerisali da se tako nešto dešava u Kanadi ili Meksiku", upitao je Kenedi i dodao da bi u tom slučaju SAD momentalno reagovale, "bez ikakve ocene da su agresori".

Osim toga, američki političar je izjavio da kandidat demokrata Kamala Haris nije dostojna da zauzme mesto predsednika Sjedinjenih Država.

"Ne verujem da bi Harisova bila dostojan predsednik ove zemlje", ocenio je Kenedi i naglasio da je Amerikancima potreban predsednik koji može da da intervju, artikuliše viziju, sastavi rečenicu na engleskom, izrazi i brani svoju politiku i svoj dosije, kao i koji može da učestvuje u redovnim debatama i neplaniranim nastupima.

On je upozorio da je Harisova u svom govoru na Konvenciji Demokratske stranke 22. avgusta "veoma jasno stavila do znanja da će nastaviti ratno stanje", napomenuvši da demokratski kandidat smatra da je "rat oruđe".

Naime, potpredsednica SAD izjavila je da će, ako preuzme vođenje Bele kuće, obezbediti da "Sjedinjene Države uvek imaju najmoćniju i najsmrtonosniju borbenu snagu na svetu".

Ujedno je i obećala da će braniti interese svoje zemlje od Irana i da neće biti saveznik lidera koji navodno podržavaju republikanskog kandidata Donalda Trampa.

POČELO MASOVNO POVLAČENJE UKRAJINSKE VOJSKE: Bacaju oružje i beže glavom bez obzira, dron zabeležio nestvarne scene! (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA