Najnovije

Sindikat novinara Sirije: Zapad se bavi informacionim terorizmom protiv medija

Američke sankcije ruskim medijima i svima čija se politika ne podudara sa politikom Vašingtona predstavlja teror u oblasti informisanja, važno je stvoriti internet platforme alternativne zapadnim za suprotstavljanje i razotkrivanje kriminalnih aktivnosti, izjavio je za Sputnjik predsednik Sindikata novinara Sirije Musa Abdelnur.

„To što oni rade je informacioni terorizam, da tako kažem. I mi ne smemo da stojimo mirno i moramo uzeti u obzir da Sjedinjene Američke Države kontrolišu UN i većinu društvenih internet platformi. Zbog toga moramo imati alternativne internet platforme“, rekao je Abdelnur.

On je pozvao na upotrebu međunarodnih pravnih metoda, uključujući međunarodne sudove, kako bi se okončala kampanja Zapada protiv medija.

„Da bismo se suprotstavili, potrebno je koristiti sva sredstva prenošenja informacija javnosti, pre svega zapadnom društvu, kako bi se ova zločinačka politika ovih zemalja koje kontrolišu svetske društvene internet platforme objavila. Možda će biti neophodno stvaranje sličnih platformi usmerenih na zapadnu publiku... Zemlje koje su bile predmet sličnih sankcija imaju mogućnost da stvore alternativu“, istakao je Abdelnur.

Sagovornik agencije je podsetio da su sankcije koje su uvedene ruskim medijima ranije uvedene i sirijskom i libanskom TV kanalu „Majadin“, „svima čija politika ne odgovara politici SAD“.

„Ovakvi postupci otvoreno krše međunarodno pravo i pravo na slobodu govora“, ocenio je on.

„Ova politika je neprijateljska i nastavlja da se sprovodi. Evropska unija takođe je ranije preduzela niz koraka protiv ruskih medija. To je njihova očekivana politika, jer znaju moć uticaja informacija na javno mnjenje“, zaključio je Abdelnur.

Sjedinjene Američke Države su u sredu uvele sankcije medijskoj grupi „Rusija sevodnja“, RIA Novosti, RT, Sputnjiku, Raptliju. Nove sankcije uvedene su i glavnoj urednici medijske grupe Margariti Simonjan i najvišem vrhu ovog TV kanala.

POČELO MASOVNO POVLAČENJE UKRAJINSKE VOJSKE: Bacaju oružje i beže glavom bez obzira, dron zabeležio nestvarne scene! (VIDEO)

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA