Najnovije

Sreća pa je "premijer": Kurti nije umeo da uradi školski zadatak iz matematike

Ne bih dobio prolaznu, priznao je Kurti.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti koji je, navodno, primljen na Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Prištini kao najbolji kandidat sa 100 odsto bodova na prijemnom ispitu i koji je diplomirao telekomunikacije i računarstvo, nije uspeo da reši zadatak iz matematike za osnovnu školu.

Naime, Kurti je bio prinuđen da se izvini nakon što se na mrežama pojavio snimak sa otvaranja škole u Podujevu, na kome on pun samopouzdanja, pred učionicom punom đaka i novinara i zvaničnika rešava zadatak iz matematike.

Nakon što je brzo stigao do "tačnog odgovora", dobio je aplauz cele učionice uključujući i takozvane ministarke obrazovanja Adeberije Nagavci. Jedini problem - bivši student prištinskog ETF-a je na tabli napisao pogrešan odgovor: x=5 umesto x=0.

Snimak je postao viralan i Kurti je bio primoran da se izvini.

"Da sam razmišljao o tome na trenutak duže, shvatio bih da je tačan odgovor h=0, ali u tom slučaju, mislim da ne bih imao hrabrosti da uzmem kredu i pišem na tabli u vašoj učionici. Izvinjavam se. Rešenje te jednačine, kao što znate bolje od svog premijera, je h=0", napisao je on.

Robert Kenedi Mlađi okrivio SAD za sukob u Ukrajini: Vašington je prešao ruske crvene linije

Izvor; Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA