Najnovije

VAŠINGTON OBJASNIO - ZELENSKI ĆE DA PRSNE: Rakete ATACMS ne mogu da pogode vojne ciljeve unutar Rusije

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost DŽon Kirbi danas je negirao navode da bi Ukrajina, uz pomoć raketa ATACMS, mogla da uništi ruske vojne letelice koje se koriste u napadima na ukrajinsku teritoriju, a nalaze se u bazama unutar ruske teritorije.
Kirbi

Kirbi

''Mislim da je važno napomenuti da 90 odsto aviona koje Rusija koristi za klizne bombe i dalekometne udare leži izvan (područja od) 300 kilometara od ukrajinske granice, duboko u ruskoj teritoriji'', rekao je on na brifingu, prenosi Tanjug.

Kirbi je pojasnio da je mišljenje da bi ukrajinske snage mogle da pogode udaljene ruske baze uz pomoć raketa ATACMS ''pogrešno'', prenosi Glas Amerike.

On je takođe istakao da SAD nisu promenile odluku da ne dozvole Kijevu da koristi američko oružje za dalekometne udare na rusku teritoriju, dodavši da Vašington nastavlja da radi na jačanju odbrane ukrajinskog vazdušnog prostora. Potparol je ocenio da je ukrajinska odbrambena sposobnost ključna radi očuvanja energetske infrastrukture u zimskim mesecima.

Pročitajte OVDE o borbenim dejstvima grupe trupa Jug armije RF

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA