Najnovije

FICO SE BOJI NOVOG POKUŠAJA ATENTATA: Imam traume, situacija je vrlo ozbiljna

Brinu me pojedini mediji i delovanje opozicionih partija, priznao je slovački premijer toko posete gradu u kojem je sredinom maja zamalo ubijen.

Premijer Slovačke Robert Fico, koji je ranije ove godine bio žrtva atentata, danas je priznao da se boji da se slučajno ne ponovi cela situacija koja je zamalo dovela do njegove smrti. 

"Imam traumu, ali ne od tog atentata, nego od opozicije i nekih medija zbog onoga što rade. Oni stvaraju atmosferu koja bi mogla da dovede do ponavljanja ovakve priče, to je ono čega se najviše bojim", rekao je Fico novinarima tokom radne posete gradu Gandlovi, gde je 15. maja zamalo i ubijen.

Fico se, podsetimo, vratio na posao početkom jula.

On je tada poručio da ne oseća mržnju prema onome ko ga je upucao.

Po povratku na dužnost, izjavio je da Slovačka neće prihvatiti članstvo Ukrajine u NATO, jer bi to dovelo do trećeg svetskog rata. 

Nakon atentata, u maju, premijer Gruzije Irakli Kobahidze izjavio je da mu je jedan od evropskih komesara zapretio da će proći kao premijer Slovačke ukoliko, u njegovom slučaju, odluči da podrži Zakon o transparentnosti stranog uticaja, sporni zakon koji razotkriva finansiranje niza organizacija koje posluju u Gruziji. 

LICEMERU DOGOVORIO SI SE SA ALBANCIMA: Dveri žestoko oplele po Vučiću

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA