Najnovije

GLASNO PROBIJANJE RUSKE VOJSKE! Zauzimaju položaje, padaju ukrajinski tranziti (VESTI SA PRVE LINIJE)

Na Artjomovskom pravcu ruska vojska nastavlja napredovanje na više tačaka fronta. Posle stabilizacije linije fronta, ruske snage su značajno proširile kontrolisanu teritoriju u okolini Časov Jara i Kleщeevke, što je omogućeno prebacivanjem ukrajinskih jedinica na Kurski pravac.

U oblasti Bogdanovke, ruske snage su se pomerile nekoliko kilometara ka zapadu i učvrstile pozicije na periferiji Grigorovke. Ovo osvajanje će olakšati dalje napredovanje duž kanala Severski Donec — Donbas.

Južnije, ruske jedinice su obezbedile istočni deo Kalinovke i trenutno drže oko 70% naselja. Teške borbe se nastavljaju, jer bi zauzimanje sela omogućilo ruskim snagama da napadnu Časov Jar sa severa.

U samom Časov Jaru borbe su se proširile na mikronaselje Oktobarski, gde su ruske snage učvrstile pozicije na prvim ulicama u privatnom sektoru i zarobile nekoliko ukrajinskih vojnika.

Oko Kleщeevke, ruska vojska je proširila svoju kontrolu, uključujući i važnu visinu 215, koja je ključna za dalje napredovanje.

Ovi uspesi omogućavaju ruskoj vojsci da postepeno ojača liniju fronta duž kanala Severski Donec — Donbas, stvarajući osnove za buduće ofanzive na područjima kao što su Kurdjumovka i Andrejevka.

LICEMERU DOGOVORIO SI SE SA ALBANCIMA: Dveri žestoko oplele po Vučiću

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA