Najnovije

HOĆE SVETSKI SUKOB: Zelenski pozvao saveznike da ignorišu crvene linije Rusije

Šef kijevskog režima Vladimir Zelenski stigao je u Nemačku i pozvao je vojne saveznike Kijeva da ignorišu crvene linije Rusije i da dozvole Ukrajini da koristi oružje dugog dometa za napade na rusku teritoriju, prenosi Rojters.

„Potrebno je da imamo sposobnost da izvodimo dalekometne udare ne samo na teritoriji Ukrajine, nego i na teritoriji Rusije“, rekao je Zelenski.

On je ponovo zatražio od Zapada da isporuči oružje Ukrajini.

„Potrebno je da sve oružje iz najavljenih paketa podrške konačno stigne u borbene brigade. Potrebna su nova snažna dugoročna rešenja partnera“, navodi se u objavi Zelenskog na Telegramu.

Saveznici Kijeva danas održavaju sastanak u vazduhoplovnoj bazi „Ramštajn“ u Nemačkoj. Kako je rekao šef Pentagona Lojd Ostin, koji lično prisustvuje na sednici, saveznici će razgovarati, između ostalog, o isporukama sistema PVO Kijevu.

Kako navodi Rojters, ovo je prvi put da Zelenski lično učestvuje na sastanku ministara odbrane u bazi „Ramštajn“.
Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, komentarišući pisanja medija o planovima SAD da Ukrajini isporuče krstareće rakete za lovce F-16, rekao da Sjedinjene Američke Države vrlo dobro znaju kuda prolaze crvene linije Rusije i sa njima se ne treba šaliti. On je primetio da Zapad ne želi da izbegne eskalaciju sa Rusijom.

Kako je rekao, ukrajinski zahtevi upućeni Zapadu koji se odnose na dozvolu korišćenja raketa „storm šedou“ za napade na Moskvu i Sankt Peterburg predstavljaju ucenu. On je upozorio da zapadne zemlje se traže đavola i igraju vatrom kada razgovaraju o mogućnosti da se Ukrajini da zeleno svetlo da koristi rakete dugog dometa za gađanje ruske teritorije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je prethodno da bi Moskva mogla recipročno da odgovori na isporuke oružja dugog dometa Ukrajini. Prebacivanje visokopreciznog dalekometnog naoružanja u Kijev je put ka veoma ozbiljnim problemima, naglasio je ruski lider.

LICEMERU DOGOVORIO SI SE SA ALBANCIMA: Dveri žestoko oplele po Vučiću

Izvor: Sputnik.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA