Najnovije

KARLSON ŠOKIRAN: Sankcijama protiv ruskih medija, SAD prigušuju kritike na račun Bajdena

Administracija predsednika Sjedinjenih Američkih Država DŽozefa Bajdena svojim postupcima prema ruskim medijima prigušuje kritike na račun aktuelnih američkih vlasti, rekao je novinar Taker Karlson.

„Zapravo, Ministarstvo pravde u Bajdenovoj administraciji potiskuje kritike koje se odnose na administraciju aktuelnog američkog predsednika. Ne znam da li sam poludeo ili nešto propustio. Kako je to uopšte dozvoljeno“, izjavio je Karlson na događajima u Kaliforniji, a video snimak je objavljen na njegovom nalogu na društvenoj mreži „Iks“.

On je napomenuo da je bio šokiran postupkom „grotesknog Ministarstva pravde“ koje je u okviru optužnice protiv dvojice stranaca, prozvalo tri autora konzervativnih podkasta, povezavši ih sa stranom državom.

Novinar je dodao i da je njihov sadržaj odmah počeo da nestaje, na primer, sa Jutjuba.

„Postaje sve teže i teže biti šokiran onim što radi Bajdenova administracija. Previše je toga što je bez presedana“, naglasio je novinar.
Podsetimo, američko Ministarstvo finansija je 4. septembra saopštilo da se uvode sankcije medijskoj grupi „Rusija sevodnja“, ali i glavnoj urednici grupe i RT Margariti Simonjan i čitavom nizu istaknutih rukovodilaca.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova izučava mere američkih vlasti i priprema odgovor na njih.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da je novim sankcijama protiv ruskih medija Vašington sam sebe nadmašio, jer ni sami Amerikanci nisu mogli u potpunosti da se izjasne protiv koga su bile usvojene restriktivne mere.

Delimične blokade na administrativnim prelazima: Reciprocitet Kurtiju za ono što radi Srbima

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA