Najnovije

Ministarstvo odbrane Rusije: Ukrajina izgubila više od 10.400 vojnika i 81 tenk u Kurskoj oblasti

Snage grupe "Sever" u toku proteklog dana odbile su dva napada ukrajinske vojske u pravcu mesta Matvejevka i Oljgovka i sprečile su pokušaj napada u pravcu tri naseljena mesta u pograničnom području te oblasti.

Ruske snage porazile su ukrajinsku vojsku u području 14 naseljenih mesta u Kurskoj oblasti, a do sada u toj oblasti likvidirano je više od 10.400 ukrajinskih vojnika, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

"U toku proteklog dana u pograničnim delovima Kurske oblasti likvidirano je do 300 ukrajinskih vojnika i 12 jedinica oklopne tehnike, uključujući dva oklopna transportera i 10 borbenih oklopnih vozila, kao i dva artiljerijska oruđa, stanicu za elektronsko ratovanje i 14 vozila", navodi se u saopštenju.

Snage grupe "Sever" u toku proteklog dana odbile su dva napada ukrajinske vojske u pravcu mesta Matvejevka i Oljgovka i sprečile su pokušaj napada u pravcu tri naseljena mesta u pograničnom području Kurske oblasti.

Osim toga, ukrajinske snage su izgubile do 30 ljudi.

Avijacija i raketne snage Oružanih snaga Rusije izvele su napade na rezerve 11 brigada Oružanih snaga Ukrajine u 15 okruga Sumske oblasti.

Ukupno, tokom borbi na Kurskom pravcu, neprijatelj je izgubio 81 tenk, 41 borbeno vozilo pešadije, 74 oklopna transportera, 599 borbenih oklopnih vozila, 339 automobila, 76 artiljerijskih oruđa, 24 bacača višenamenskih lansirne raketne sisteme, uključujući: sedam M142 HIMARS-a i pet M270 MLRS proizvedenih u SAD, osam lansera protivvazdušnih raketnih sistema, dva transportna vozila za punjenje, 19 stanica za elektronsko ratovanje, sedam kontra-baterija radara, dva radara protivvazdušne odbrane.

"Operacija uništavanja jedinica Oružanih snaga Ukrajine se nastavlja", poručili su u Ministarstvu.

OFANZIVA NA OFANZIVU! Ruska armija upada na ukrajinska utvrđenja

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA