Najnovije

RUSKA VOJSKA NIŽE POBEDE: Oslobođeno još jedno mesto u DNR

Ruske trupe pogodile su skladišta za besposadne čamce, kao i privremene tačke razmeštanja jedinica Oružanih snaga Ukrajine, nacionalističkih formacija i stranih plaćenika.

Oružane snage Rusije oslobodile su mesto Žuravka u DNR, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Od 31. avgusta do 6. septembra, ruske snage izvele su 17 grupnih udara preciznim oružjem dugog dometa, uključujući raketama "kinžal", kao i bespilotnim letelicama, usled čega je pogođena avijaciona industrija, energetski objekti, skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja, goriva i logistike.

Osim toga, pogođena su skladišta za besposadne čamce, kao i privremene tačke razmeštanja jedinica Oružanih snaga Ukrajine, nacionalističkih formacija i stranih plaćenika.

U gradu Poltava pogođen je 179. zajednički centar za obuku, gde su, pod rukovodstvom stranih instruktora, obučavani specijalisti za elektronsko ratovanje i operateri bespilotnih letelica za učešće u udarima po civilnim ciljevima na teritoriji RF.

Jedinice grupe trupa "Sever" eliminisale su gotovo 3.280 vojnika, devet tenkova, 112 borbenih oklopnih vozila, 135 vozila, 13 lansera višecevnih raketnih sistema, uključujući četiri HIMARS-a, a odbijeno je i šest kontranapada neprijateljskih jurišnih grupa.

Jedinice grupe trupa "Zapad" zauzele su povoljnije položaje, usled čega je eliminisano preko 3.350 vojnika, uništena tri tenka, 10 borbenih oklopnih vozila, uključujući dva oklopna transportera M113, 42 vozila. Pored toga, uništeno je 14 stanica za elektronsko i protivbaterijsko ratovanje, kao i 45 skladišta municije.

Jedinice grupe trupa "Jug" poboljšale su situaciju duž linije fronta, usled čega je eliminisano preko 4.725 vojnika, dva tenka, tri borbena oklopna vozila, 29 vozila i 45 artiljerijskih haubica, uključujući 18 zemalja NATO-a. Uništeno je i 11 stanica za elektronsko ratovanje i 20 skladišta municije.

Jedinice grupe trupa "Centar" eliminisale su 3.515 vojnika, uništile četiri tenka i 14 borbenih oklopnih vozila.

Jedinice grupe trupa "Istok" eliminisale su gotovo 860 vojnika, uništile tri tenka i dva borbena oklopna vozila, 29 vozila.

Jedinice grupe trupa "Dnjepar" eliminisale su gotovo 485 vojnika, uništile borbeno oklopno vozilo, 31 vozilo i šest topova. Pored toga, uništene su tri stanice za elektronsko ratovanje i četiri skladišta municije.

Oboren je ukrajinski avion "mig-29", a presretnuto je sedam operativno-taktičkih projektila ATACMS proizvedenih u SAD, 20 vođenih bombi "hamer", 54 rakete HIMARS, kao i 367 bespilotnih letelica tipa aviona.

Crnomorska flota uništila je 11 ukrajinskih besposadnih čamaca, a za nedelju dana ruskoj vojsci se predao 41 ukrajinski vojnik.

POGOĐENO SKLADIŠTE MUNICIJE: Rusi ga naciljali pa aktivirali FAB-3000

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA