Najnovije

UKRAJINSKA ARMIJA POKUŠAVA DA REŠI KURSKU OBLAST: Zaleću se na važnu trasu, Rusi krenuli da ih iscrpljuju

Na Kurskom pravcu situacija se stabilizovala, iako ukrajinske snage pokušavaju da se probiju ka strateški važnoj trasi Kursk-Rilsk preko diverzantsko-izviđačkih grupa (DRG), svi pokušaji su uspešno presečeni.

 Najžešće borbe trenutno se vode u okolini naselja Oljgovka i Mala Loknja, ali sukobi se sve više prelivaju u pozicione borbe, gde se ukrajinske snage gube.

Ruski vojni izvori tvrde da je ofanzivni potencijal ukrajinskih snaga na ovom pravcu iscrpljen, što je u skladu sa nedavnim izjavama predsednika Putina na VEF-u. Istovremeno, ruska ofanziva u Donbasu dobija na zamahu, sa svakodnevnim oslobađanjem novih teritorija. Ukrajinske snage trpe velike gubitke, uključujući i gubitke više od deset američkih višecevnih raketnih bacača (RSZO) u poslednjem mesecu.

Što se tiče mogućih pregovora, Putin je ponovio da će oni biti mogući samo pod uslovima koje je Rusija postavila i u skladu sa realnom situacijom na frontovima, čime je jasno stavljeno do znanja da "trgovina teritorijama" ne dolazi u obzir.

RUSI PROBIJAJU! Na nekoliko delova fonta krenuo juriš

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA