Najnovije

ZVANIČNA MOSKVA ŠALJE PORUKU SRBIMA: Naše mogućnosti za pomoć su ograničene, postaje teško

Situacija se sada zaista pogoršava, a Srbima je veoma teško, poručio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Srbima i u Srbiji i u Republici Srpskoj je veoma teško, Moskva i Beograd imaju isti pogled na pokušaje gaženja temelja Dejtonskog sporazuma, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Situacija se sada zaista pogoršava, a Srbima je veoma teško. Teško je Srbima u Srbiji, a teško je i Srbima u Republici Srpskoj. Zaista se gaze temelji Dejtona, zadire se u interese Srba. Uopšte se ne slažemo sa ovim. I u tome u potpunosti podržavamo svoje srpske prijatelje", kazao je Peskov.

Kada je reč o podršci koju Rusija pruža Srbiji, portparol Kremlja je naveo da su mogućnosti Moskve veoma ograničene, ali da je stav Rusije o tom pitanju veoma jasno iznet na međunarodnoj areni što, kako tvrdi, i predstavlja prilično efikasnu polugu podrške.

Upitan da li je na sastanku ruskog predsednika Vladimira Putina sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom bilo reči o potencijalnom državnom prevratu koji Zapad priprema u Srbiji, Peskov je rekao da ta tema nije bila predmet razgovora.

Peskov je takođe rekao da Rusija i Srbija nastavljaju s redovnim kontaktima na najrazličitijim nivoima i, između ostalog, o "najosetljivijim pitanjima".

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom na marginama Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku. 

Tom prilikom, Putin je poručio da Rusija očekuje dolazak srpskog predsednika Aleksandra Vučića na samit BRIKS-a u Kazanju, napomenuvši da se nada da će Vučić prihvatiti poziv i na taj način potvrdio već poznatu činjenicu - uprkos negodovanju Zapada, i složenoj geopolitičkoj situaciji, saradnja dve države sve je čvršća.

RUSKI UDARAC GDE NAJVIŠE BOLI: Pogodak vredan zlata, ponovo otkriveno skrivano blago (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA