Najnovije

CIA I MI-6 OBJAVILI ZAJEDNIČKI ČLANAK: Pomoć Ukrajini nikad važnija

Šefovi CIA i britanske Tajne obaveštajne službe (MI6), Vilijam Berns i Ričard Mor, danas su poručili da je ''održavanje kursa'' kada je u pitanju podrška Ukrajini u ovom trenutku važnija nego ikad, obećavši da će nastaviti saradnju na ovom polju.

Oni su to naveli u zajedničkom članku za Fajnenšl tajms, prenosi Rojters.

''Partnerstvo leži u srcu posebnog odnosa između naših zemalja“, napisali su oni, napominjući da su njihove agencije pre dve godine obeležile 75 godina partnerstva.

Berns i Mor su istakli da američka i britanska špijunska agencija ''zajedno stoje u otporu agresivnom ratu Rusije i (ruskog predsednika Vladimira) Putina protiv Ukrajine''.

''Održavanje kursa (u Ukrajini) je značajnije nego ikad. Putin neće uspeti da uništi suverenitet i nezavisnost Ukrajine“, rekli su oni.

Oni su takođe napomenuli da će njihove agencije nastaviti da pomažu ukrajinskoj obaveštajnoj službi, kao i da će raditi na sprečavanju ''nepromišljene kampanje sabotaže širom Evrope od strane ruske obaveštajne službe“ i njene ''cinične upotrebe tehnologije“ za širenje dezinformacija, prenosi Tanjug.

Berns i Mor su istakli da su reorganizovali svoje obaveštajne agencije kako bi se prilagodili usponu Kine, koji su nazvali ''glavnim obaveštajnim i geopolitičkim izazovom 21. veka“.

Kako su naveli, agencije su ''iskoristile naše obaveštajne kanale da podstaknu deeskalaciju“ na Bliskom istoku, i rade na primirju u Gazi koje bi moglo da okonča ''užasan gubitak života palestinskih civila“.

Berns je takođe glavni američki pregovarač u pregovorima za postizanje sporazuma o miru u Pojasu Gaze, podseća britanska agencija.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA