Najnovije

DA LI JE OVO BLAM RUSIJE: Pogledajte novu izjavu Peskova!

Rusija će imati dovoljno snage i sredstava da potisne neprijatelja iz Kurske oblasti i zaštiti Belgorod, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u toku nedelje rekao da je sveta dužnost ruskih Oružanih snaga da učine sve da neprijatelja izbace sa ruskih teritorija i zaštite narod.

Kako je tada naglasio, ruske snage su u Kurskoj oblasti stabilizovale situaciju i počele da istiskuju protivnika iz pograničnih regiona.

Cilj Kijeva u napadu na pograničnu oblast RF, prema njegovim rečima, bio je da obustave rusku ofanzivu u Donbasu, ali mu nije pošlo za rukom, s obzirom da je ruska vojska ubrzala napredovanje.

Oružane snage Rusije oslobađaju Donbas do sada neviđenim tempom, ocenio je Putin u razgovoru sa mladima tokom radne posete Republici Tuva.

Jedinice Oružanih snaga Ukrajine su 6. avgusta prešle u ofanzivu sa ciljem da zauzmu teritoriju u Kurskoj oblasti, ali je njihovo napredovanje je zaustavljeno, naveo je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov i poručio da će se ukrajinska operacija završiti porazom.

Prema informacijama ruskog Ministarstva odbrane, neprijatelj je do 6. septembra tokom borbi na kurskom pravcu izgubio više od 10.400 vojnika i mnogobrojnu vojnu tehniku.

Pročitajte OVDE o velikom napadu na Izrael

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA