Najnovije

KIJEV U PROBLEMU! Zelenski nije uspeo da ubedi saveznike da dozvole napade na Rusiju

Šef ukrajinskog režima Vladimir Zelenski nije uspeo da ubedi saveznike da dozvole udare zapadnim oružjem na rusku teritoriju, piše „Vašington post“.

Kako se navodi, nakon sastanka Zelenskog sa šefom Pentagona Lojdom Ostinom u američkoj vazduhoplovnoj bazi „Ramštajn“ u Nemačkoj, Zapad je ignorisao apel šefa ukrajinskog režima da ukine zabranu izvođenja napada dalekometnim oružjem u dubinu teritorije Rusije. Ističe se da nema informacija o tome kada će ta zabrana biti i da li će uopšte biti ukinuta.

U međuvremenu, vrhovni predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj negoduje jer Kijevu još uvek nisu dozvolili da koristi zapadno oružje za izvođenje napada na rusku teritoriju.

„Uzgred, zašto Italija ne dozvoli Ukrajini da koristi isporučeno oružje za gađanje ciljeva na teritoriji Rusije? Pored lepih reči, bilo bi dobro ako bismo dozvolili Ukrajini da se efikasno brani“, rekao je Borelj na forumu u Italiji, posvećenom kolektivnoj odbrani EU.

Saveznici Kijeva su 6. septembra održali sastanak u vazduhoplovnoj bazi „Ramštajn“ u Nemačkoj, a prisustvovao je i Zelenski. Kako je preneo Rojters, šef kijevskog režima ponovo je pozvao vojne saveznike Kijeva da ignorišu crvene linije Rusije i da dozvole Ukrajini da koristi oružje dugog dometa za napade na rusku teritoriju.

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao da su razgovori o mogućnosti da Kijev koristi rakete „storm šedou" za napade u dubinu ruske teritorije „igranje vatrom“.

UKRAJINCI OTKRILI: Evo šta je NATO obećao u bazi Ramštajn!

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA