Najnovije

LEONIKOV: Posle razbijanja Ukrajinaca u Kurskoj oblasti – naše trupe mogu krenuti na Sumi i Kijev

Vodeći ruski stručnjak za sisteme protivvazdušne odbrane, vojni analitičar i urednik časopisa „Arsenal otadžbine“ Aleksej Leonkov, ocenio je da će kijevski režim uskoro morati da panično povlači trupe koje je poslao u Kursku oblast.

Naglasio je da će to biti teško izvodljivo:

„Ukrajina tvrdi da u Kurskoj oblasti ima 30 hiljada vojnika. To je, naravno, preterivanje, ali je dosta čak i ako ih je upola manje. Neprijatelju u jednom trenutku može ponestati svega i Ukrajina će morati da povlači preostale jedinice, a to će biti teško, jer su sve spalili na terenu kojim su prošli, a biće kao na dlanu. To neće biti organizovano povlačenje, već -potpuni poraz. Uništeni će biti i oni koji – u panici ili bez panike – budu pokušavali da pobegnu“.

Leonkov smatra da je vojni vrh Ukrajine  svojom avanturom u Kurskoj oblasti omogućio Oružanim snagama Rusije da formiraju grupu jedinica koje, nakon što poraz Ukrajince u Kurskoj oblasti, mogu krenuti na Sumi, a zatim ka Kijevu.

„U Drugom svetskom ratu su naše trupe po završetku Kurske bitke krenule u ofanzivu na Sumi i Kijev. Oba grada su zahvaljujući tome bila  oslobođena pre Krima. Sada se istorija može ponoviti“, podsetio je Leonkov.

I nastavio: Jasno je da teren na kome sada napredujemo nije pogodan za tenkovske napade. Zato još uvek ne koristimo tenkove za ono za šta su predviđeni – za brze i duboke prodore, bočni manevri i udare s leđa. Ali, kada izađemo na otvoreni prostor – to jest u široku stepu, biće sasvim druga slika. Ukrajina će morati da uloži titanske napore da se vrate na neku poziciju“.

Odseći ćemo ih, dodao je, od većih gradova koje bi pokušali da pretvore u tvrđave:

— Imamo dovoljno tenkova i servisnog osoblja za to. Godišnje proizvodimo 1500 tenkova, a za uspešan proboja je dovoljno 100–400 tenkova. Imamo veliki izbor strategija i taktika. Glavna stvar je da udarimo u pravo vreme i na pravom mestu.

Leonkov zaključuje: „Spremamo i iznenađenja, a imamo i dosta rezervi. Neprijatelj će prvi pokušati da udari. Odbićemo taj napad i naneti mu smrtnu ranu u kontraudaru“.

UKRAJINCI OTKRILI: Evo šta je NATO obećao u bazi Ramštajn!

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA