Najnovije

MOSKVA VIŠE NEMA MILOSTI: Rusi saopštili ko je direktno planirao invaziju na Rusiju, posle ovog pregovora više nema!

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je EU možda na neki način bila angažovana u planiranju ukrajinskog napada na rusku pograničnu Kursku oblast.

- Pod izgovorom prava na samoodbranu i pozivajući se na Povelju UN, Evropska unija opravdava bilo kakve terorističke napade, ratne zločine, klanje i otmice civila, počinjeno seksualno nasilje nad ženama. Od strane militanata i plaćenika marionetskog režima u Kijevu, Evropska unija je u potpunosti obaveštena o akcijama ukrajinske vojske u Kurskom regionu vezano za planiranje i izvođenje napada na ruski region - navela je Zaharova u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova, prenosi TASS.

Masovni napad ukrajinske vojske na Kursku oblast pokrenut je 6. avgusta. U regionu je proglašen savezni režim vanredne situacije.

Prema podacima ruskog Ministarstva za vanredne situacije, više od 10.000 evakuisanih, uključujući više od 2.700 dece, smešteno je u 200 centara za privremeni smeštaj u 31 ruskom regionu.

BRUTALNA KOLJAČINA: Grupa "Jug" likvidirala preko 800 ukrajinskih vojnika - uništili i skladište!

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA