Najnovije

Ne valja im trobojka: Zeleno-levi front istakao zastavu duginih boja na Narodnoj Skupštini

Ova politička opcija proglasila je, izgleda "okupaciju" kuće srpskog parlamentarizma i institucije svih srpskih građana

Srpska trobojka koja tradicionalno krasi koplja ispred Narodne skupštine Srbije, danas je u sedištu srpskog parlamentarizma ponižena kada je deo narodnih poslanika, pomislivši da bi srpski narod možda bolje predstavljala obeležja LGBT zajednice, sa prozora ovog zdanja istakao zastavu duginih boja.

"Zeleno-levi front sa zgrade Narodne skupštine podržava Prajd- širimo ljubav, a ne mržnju", poručili su poslanici nekadašnjeg pokreta "Ne davimo Beograd" i tako se pridružili obeležavanju "Prajd šetnje" u Beogradu.

Kako je za medije objasnio šef poslaničke grupe Zeleno-levog fronta Radomir Lazović, oni su razvijanjem zastave duginih boja želeli da pošalju "simboličnu poruku da niko ne treba da se stidi ili da se plaši zbog onoga ili one koju voli".

Jedino čega se "treba" stideti, poručuju međutim, oni - jeste srpska trobojka.

Jer, nije ovo, inače prvi put, da se odbornici Zeleno-levog fronta bore za neke tuđe zastave, nauštrb one srpske. Isto tako su, i prošle godine njihovi odbornici sa zgrade Gradske skupštine mahali obeležjima LGBT zajednice.

Znajući stavove Zeleno-levog fronta o Kosovu i Metohiji, navodnom "genocidu"  u Srebrenici i mnogim drugim ključnim pitanjima za srpski narod a koja su utkana u te tri boje na srpskim bajracima - nije ni čudo to što nekadašnji aktivisti preodenuti u narodne poslanike ne mogu da se poistovete sa srpskom zastavom, pa pokušavaju da nađu neke "bolje".

A kada bi znali simboliku srpske trobojke, shvatili bi da ona predstavlja mnogo veće vrednosti od vrednosti koje predstavlja zastava dugine boje u koju oni pokušavaju da obaviju Srbiju – crvena boja predstavlja krv prolivenu za zemlju, plava slobodu i beskraj kome se teži, a bela majčino mleko koje hrani jaku srpsku decu.

Zastava duginih boja predstavlja samo jednu grupu odnosno deo naroda, a dom Narodne skupštine "kuća" je svih građana Srbije - između ostalog i onih čije vrednosti ovo obeležje ne samo da ne oslikava, nego ih apsolutno urušava. Ali, i onih drugih, koji danas šetaju ulicama Beograda.

Na zgradi skupštine bi, da je poslanici Zelenog-fronta dovoljno poštuju, smela da stoji samo srpska zastava - kojom bi svi građani, bez obzira na seksualne preferencije, trebalo da se ponose, uprkos svim međusobnim razlikama.

Boreći se za prava šetača na današnjem Prajdu, možda bi, Lazović i ekipa, morali bar da razmisle o tome kakvu medveđu uslugu čine onima koje "podržavaju". Jer, ako je cilj učesnika Prajda zaista, da imaju sva prava koja imaju i drugi građani bez obzira na seksualnu orjentaciju, srpska trobojka im upravo to garantuje.

JEZIVE SLIKE IZ KURSKE OBLASTI: Mrtvi ukrajinski vojnici u rovu (UZNEMIRUJUĆU VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA