Najnovije

Odalović: Kurti uzima šta mu se sviđa kao sa "švedskog stola"

Misija Lajčaka u Prištini je nediplomatska, ocenjuje Odalović.

Predsednik komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović ocenio je da tokom jučerašnjeg boravka specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka u Prištini kako bi se pripremila sledeća runda dijaloga glavnih pregovarača, nije ni bilo dijaloga.

"Mislim da je ovo jedna vrlo nediplomatska misija. Ako znamo da u dijalogu treba da učestvuju i Beograd i Priština i evropski posrednik, ovo juče je samo bio razgovor o tome kako da se dalje implementiraju neke stvari koje se vide, ili ne vide", rekao je on za Tanjug.

Prema njegovim rečima, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uzima iz svakog potpisanog dokumenta kao sa "švedskog stola" samo one stvari koje mu odgovaraju, a Lajčak mu "namešta da to nastavi".

Odalović je kao primer naveo da Kurtiju u Kumanovskom sporazumu odgovara deo u kojem se navodi na Kosovu i Metohiji NATO, a ne Kfor, dok ga iz Vašingtonskog sporazuma ne interesuje ni put Priština-Niš, ni pruga, ni aerodrom, kao ni investicioni fond koji bi sve to da prati, a ne interesuje ga ni da razgovara kako da reši pitanje Gazivoda, kako su se obavezali.

Dodao je i da su ljudi sada na KiM, posle svega što Kurti radi u kontinuitetu već dve godine, prosto dovedeni u situaciju da razmišljaju šta će on sledeće da uradi.

"Mislim da ova situacija ne sme da izmakne kontroli", naglasio je sagovornik Tanjuga i dodao da su oni koji žive sada na prostoru Kosovske Mitrovice, pogotovo u severnom delu, izloženi neviđenoj torturi, odnosno jednoj totalnoj neizvesnosti.

Odalović je dodao i da Kurti primenjuje sve ono što ide ka konfliktu i da sve te njegove poteze koordinira neko drugi.

TEŽAK PORAZ! Azovci pali u ruke Čečenima! Komandant "Ahmata" šokiran rečima boraca zloglasne formacije!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA