Najnovije

UKRAJINCI OTKRILI: Evo šta je NATO obećao u bazi Ramštajn!

Kijev objavio...

Ministar odbrane Ukrajine objavio je postignute dogovore na 24. sastanku "Ramštajna" održanog u bazi američkog ratnog vazduhoplovstva u gradu Ramštajn-Mizenbah u Nemačkoj.

Umerov je precizirao da su Sjedinjene Države njavile dodelu još jedan paket vojne pomoći Ukrajini u iznosu od 250 miliona dolara.

Uključiće kritično oružje i opremu, borbena vozila M2 Bradlei i rakete za HIMARS.

Kanada će obezbediti veliku seriju motora za nevođene vazdušne rakete i 1.300 bojevih glava za njih, što će značajno ojačati naše sposobnosti u vazdušnim operacijama.

Takođe, novi paket pomoći, prema rečima ministra, uključuje hiljade mitraljeza i pištolja, elemente vojne opreme i pola stotine "sanitetskih vozila", koja će pomoći da se obezbede naše medicinske potrebe na ratištu.

Pored toga, Kanada je preuzela važnu ulogu u obuci ukrajinskih pilota za upravljanje F-16 u okviru programa "FLIT". Vlada će izdvojiti 389 miliona dolara za petogodišnju obuku pilota i tehničkog osoblja.

U međuvremenu, Velika Britanija će Ukrajini isporučiti 650 lakih višeraketnih projektila (LMM) u vrednosti od 162 miliona funti. odbrane.

Holandija će zauzvrat Ukrajini obezbediti rakete vazduh-vazduh i pomoćni materijal za avione F-16 u iznosu od 80 miliona evra. 

Švedska se pridružila koaliciji za deminiranje, obećavajući pet miliona evra Koalicionom fondu za podršku naporima u deminiranju, dok će Španija poslati bateriju protivvazdušnih raketa HAVK koja uključuje šest lansera.

"Još jedan ključni rezultat sastanka sa saveznicima je potpisivanje Pravilnika o Koaliciji pomorskih sposobnosti", naveo je Umerov.

Izvor: RTS 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA