Najnovije

UKRAJINSKE SNAGE IMAJU NOVI ZADATAK U KURSKOJ OBLASTI: Po svaku cenu utvrđuju položaje i dovlače naoružanje

Na Kurskom pravcu nastavljaju se žestoke borbe, a ukrajinske snage pokušavaju da se učvrste na teritorijama koje su zauzele.

Korenevski rejon: U toku su borbe u oblasti Krasnooktяbrskog i Višnjevke, gde ukrajinske snage sprovode konstantne napade. Istočno od Koreneva primećuje se lokalno napredovanje ruskih snaga. Kontranapadi ruskih snaga su počeli još krajem avgusta i rezultirali su izbacivanjem protivnika iz šumskog pojasa u blizini benzinske stanice.

Rajon Kremяno-Kalinovo: Ukrajinske snage se utvrđuju u šumskim pojasevima južno od ovih naselja, gradeći nove i koristeći stare utvrđene tačke. Neprijatelj je dovukao i vučnu artiljeriju kako bi pojačao svoje pozicije.

Sudžanski rejon: Južno od Hitrovke, ruska avijacija je izvela udar na grupisanje ukrajinskih snaga u šumskom pojasu, gde je potvrđeno prisustvo većih količina osoblja i oklopnih vozila. Oblast Pogrebki je barem delimično u "sivoj zoni".

Između naselja Čerkassko Porečno i Rusko Porečno, zabeležena je ruska ofanziva prema Kosici, ali bez jasnog ishoda. Zapadno od Spalnog, ruski dronovi su pogodili manju grupu ukrajinske pešadije.

TEŽAK PORAZ! Azovci pali u ruke Čečenima! Komandant "Ahmata" šokiran rečima boraca zloglasne formacije!

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA