Najnovije

ERDOGAN JURIŠA: Poziva na savez islamskih zemalja protiv Izraela

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da islamske zemlje treba da formiraju savez protiv, kako je rekao, "rastuće pretnje ekspanzionizma" iz Izraela.
Erdogan

Erdogan

On je to izjavio nakon što su palestinski i turski zvaničnici saopštili da su izraelski vojnici ubili ženu američko-turske nacionalnosti koja je juče učestvovala u protestu protiv širenja naselja na Zapadnoj obali koju je okupirao Izrael, preneo je Rojters.

"Jedini korak koji će zaustaviti izraelsku aroganciju, izraelski banditizam i izraelski državni terorizam je savez islamskih zemalja", rekao je Erdogan na događaju koju su organizovala udruženja islamskih škola u blizini Istanbula.

On je rekao da nedavni koraci koje je Turska preduzela da poboljša veze sa Egiptom i Sirijom imaju za cilj "formiranje linije solidarnosti protiv rastuće pretnje ekspanzionizma", za koju je rekao da, takođe, preti Libanu i Siriji.

Erdogan je ove nedelje ugostio predsednika Egipta Abdela Fataha al-Sisija u Ankari sa kojim je rezgovarao o ratu u Gazi i načinima daljeg popravljanja davno zamrznutih veza tokom prve takve predsedničke posete u poslednjih 12 godina.

Veze između njih počele su da se odmrzavaju 2020. godine kada je Turska počela da preduzima diplomatske napore da se smanje tenzije sa otuđenim regionalnim rivalima, uključujući Ujedinjene Arapske Emirate i Saudijsku Arabiju, prenosi Tanjug.

Pogledajte OVDE “masakr” i brutalne gubitke ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA