Najnovije

JAKA PORUKA ORBANA! Pojaviće se baš ubedljiva inicijativa

Predsednik Mađarske je podsetio da je posle svojih putovanja u Ukrajinu i Rusiju poslao svoj mirovni plan liderima EU, koji je kasnije objavio zbog curenja u medijima.

Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da nastavlja rad na takozvanoj mirovnoj misiji u okviru koje pokušava da "spreči eskalaciju" ruske intervencije u Ukrajini u punom obimu, prenosi "Evropska pravda".

Orban je podsetio da je posle svojih putovanja u Ukrajinu i Rusiju poslao svoj mirovni plan liderima EU, koji je kasnije objavio zbog curenja u medijima.

"Radio sam na tome celo leto, radimo na međunarodnom nivou. Pojaviće se nove ubedljive inicijative, neke od njih se mogu videti već u septembru. Treba da radimo na tome", istakao je Orban.

Prethodno je Orban na međunarodnoj ekonomskoj konferenciji u Černobiju u Italiji Moskva saopštio da bi Moskva i Kijev bi trebalo da se dogovore o prekidu vatre pre izrade detaljnog mirovnog plana.

Da bi bilo kakvi pokušaji posredovanja urodili plodom, potrebna je komunikacija i sa Rusijom i sa Ukrajinom, rekao je Orban.

"Ako čekamo mirovni plan koji će prihvatiti obe strane, mira nikada neće biti – jer prvi korak nije mirovni plan. Prvi korak je prekid vatre. Prvo vam je potrebna komunikacija, zatim prekid vatre, a onda možete pregovarati o mirovnom planu", istakao je premijer Mađarske.

KRATKA EKSKURZIJA STRANIH PLAĆENIKA: Pokušaj invazije brutalno kaženjen, našli ih na severu Ukrajine! (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA