Najnovije

LETONCI IZAZIVAJU SUKOB: Rus po hitnom postupku pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova

Otpravnik poslova Ruske Federacije u Letoniji, Dmitrij Kasatkin, pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Letonije zbog optužbi letonskih vlasti da je ruski dron pao na njihovoj teritoriji, izjavila je letonska ministarka spoljnih poslova Baiba Braže.

„Otpravnik poslova Ruske Federacije pozvan je u ministarstvo inostranih poslova Letonije. Oružane snage Letonije istražuju pad ruske bespilotne letelice. Naši saveznici, lideri NATO i EU su obavešteni o incidentu“, napisala je Braže na Iksu (ranije Tviter).

Incident se dogodio 7. septembra na istoku Litvanije, kada je ruski dron navodno upao u vazdušni prostor zemlje, što je izazvalo zabrinutost u regionu. Litvanski predsednik Edgars Rinkevič ranije je objavio da se sprovodi istraga, ali detalji i dokazi o ruskom poreklu bespilotne letelice za sada nisu pruženi.

Ovaj događaj dolazi u trenutku povećanih napetosti između Rusije i zemalja Baltika, koje tesno sarađuju sa NATO i EU. Situacija nastavlja da se razvija, a oficijelne informacije i reakcije se očekuju u narednim danima.

OBRATIO SE ZELENSKOM: Visoki vojni funkcioner u Ukrajini svestan paklene situacije

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA