Najnovije

UKRAJINCI OTERANI IZ DVA SELA: Komarovka i Šeptuhovka - uništeno nekoliko stotina oklopnjaka i haubica OSU!

Ruska armija sprovodi niz uspešnih kontranapada u regionu Kursk, nokautirajući neprijatelja sa Komarovke i Šeptuhovke, objavio je portal ruskog ministarstva odbrane, RusVesna.
Ratni prizori...

Ratni prizori...

U nizu oblasti naše trupe su samouvereno preuzele inicijativu i pre nedelju dana izbacile ukrajinske oružane snage sa Komarovke, značajno potisnuvši osvajače i primoravši preživele da beže u Višnjevku.

Nakon što su očistile Šeptuhovku (u koju su ušle manevarske grupe Oružanih snaga Ukrajine), pre više od nedelju dana Oružane snage Rusije su napale kod Pogrebkog, uništivši značajno ljudstvo - do čete Oružanih snaga Ukrajine.

Neprijatelj ne prestaje da ponavlja pojačanja i napada na bok Koreneva - kod Kremjana i Olgovke. Tu nam je situacija najteža, javljaju ruski vojni korespondenti.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, ruska vojska je u protekla 24 časa odbila dva neprijateljska napada u pravcu sela Borki, Matveevka, Korenevo i Ruska Konopelki. Ruski borci guraju neprijatelja sve dalje od Koreneva, napadaju na jugu sela.

Generalno, ukrajinske oružane snage su izgubile niz položaja, a naše su oslobodile od osvajača znatan prostor i blokove nekoliko naselja, istovremeno uništivši, bez preterivanja, nekoliko stotina borbenih oklopnih vozila, automobila i haubica.

Žestoke borbe se nastavljaju, stoji u objavi RusVesna.

Pogledajte OVDE udare ruskih Suhoja u Kurskoj oblasti

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA