Najnovije

Kremlj: Nijedan zapadni vojnik nema imunitet u Ukrajini

Dmitrij Peskov govorio je o bezbednosti francuskih i drugih vojnika koji se bore na strani Kijeva, oduzimanju pasoša bivšem obaveštajcu SAD Skotu Riteru pre leta za Rusiju i konferenciji o Ukrajini u Švajcarskoj.

Zapadni instruktori koji se na frontu bore na strani Ukrajine nemaju nikakav imunitet. S obzirom na to da ruska vojska nastavlja da obavlja zadatke Specijalne vojne operacije, niko ne garantuje da će ti instruktori biti pošteđeni, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Na ovaj način je prokomentarisao pisanje "Vašington posta" o tome kao ruski predsednik Vladimir Putin može da napadne francusku vojsku koja se nalazi u Ukrajini.

"Niko od instruktora koji radi sa ukrajinskim vojnicima nema nikakav imunitet. Nastavljamo da ostvarujemo zadatke SVO koje je zadao predsednik", poručio je portparol Kremlja.

Ako bivši obaveštajac SAD Skot Riter nema ograničenja da putuje u inostranstvo, onda oduzimanje pasoša pre leta u Rusiju radi učešća na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF) nije ništa drugo do pomahnitala kampanja protiv kontakata između američkih i ruskih građana, ocenio je Peskov.

Komentarišući oduzimanje pasoša Skota Ritera, Peskov kaže da Kremlj nema dovoljno informacija i da je moguće da bivši američki obaveštajac ima neku vrstu ograničenja na putovanja u inostranstvo zbog specifičnosti njegove profesije.

Međutim, ako to nije slučaj, onda je u pitanju namerno sprečavanje, dodao je Peskov.

Kremlj razume želju mnogih država da ne prisustvuju konferenciji o Ukrajini u Švajcerskoj, ukazao je Peskov i dodao: "To je prirodno. Ne žele uzalud da gube vreme".

Prema njegovim rečima, razgovor o Ukrajini bez Rusije je "potpuno apsurdna i uzaludna aktivnost" koja nema za cilj konkretne rezultate.

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube