Najnovije

RUSI RAZORILI UKRAJINSKU BAZU: Pogođeni S-300 i nekoliko MiG-29 (VIDEO)

Ruska vojska izvela je razorni raketni napad na ukrajinsku vazdušnu bazu i obližnju lokaciju protivvazdušne odbrane u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Video snimak napada, koji je, po svemu sudeći, izveden taktičkim balističkim projektilima, objavljen je na društvenim mrežama 18. aprila.

Rakete naoružane kasetnim bojevim glavama pogodile su vazdušnu bazu Avijatorskoe, oštetivši najmanje tri lovca MiG-29 i uništivši skladišta municije. Još jedna raketa pogodila je protivvazdušnu odbranu dugog dometa S-300PS raspoređenu na mestu u obližnjem naselju LJubimivka, potpuno ga uništivši.

Oko 40 MiG-29A, MiG-29S, MiG-29MU1 i MiG-29MU2 bilo je u službi kijevskih snaga pre početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini pre više od dve godine. Prošle godine Ukrajina je takođe dobila najmanje 27 MiG-29G i MiG-29AS iz Poljske i Slovačke. Ruska vojska je već oborila mnoge od ovih borbenih aviona ili ih uništila na zemlji.

Kijevske snage su takođe imale u upotrebi oko 100 baterija S-300P, S-300PT, S-300PS i S-300V1 pre početka specijalne vojne operacije. Zemlja je od Slovačke dobila jednu bateriju S-300PMU u prvih nekoliko meseci operacije. Mnogi od ovih sistema su takođe uništeni, oštećeni ili zarobljeni od strane ruske vojske.

Ruska vojska je poslednjih meseci intenzivirala udare na vredne ukrajinske ciljeve iza linije fronta, uglavnom koristeći raketni sistem 9K720 Iskander.

PUTIN SA SAVETOM BEZVEDNOSTI: Održan operativni sastanak

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube