Najnovije

OVO JE PRAVI FIJASKO: Novinar upao na tajnu konferenciju ministarstava odbrane EU (VIDEO)

U Holandiji se novinar povezao sa tajnom video konferencijom ministara odbrane EU nakon što je video deo pristupne šifre na Tviteru holandskog ministra odbrane.

Nepozvani gost (Foto: Jutjub)

Politiko piše o evropskom odbrambenom fijasku. List objavljuje video zapis segmenta konferencije kada se novinar Daniel Verlan iz RTL Nieuws pojavljuje u velikom prozoru na vrhu ekrana za videokonferencije, smeškajući se i mašući ministrima.

„Znate li da ste stigli na tajnu konferenciju?“, pitao ga je šef evropske diplomatije Žozep Borelj uz smeh nekih zvaničnika.

"Da da. Žao mi je. Ja sam novinar iz Holandije. Žao mi je što prekidam vašu konferenciju ”, odgovorio je nasmejani Verlan.

„Da li znate da je ovo teško krivično delo? Bolje je da napustite konferenciju što je pre moguće pre dolaska policije ”, Borrelj je odlučio da zastraši novinara, nakon čega se Verlan ponovo izvinio, mahnuo ministrima okupljenim na ekranima i isključio se.

Iako je „video upad“ dočekan smehom, pokrenuo je ozbiljna pitanja o sigurnosti sastanaka EU tokom pandemije, pišu novine. Tako je tokom videokonferencije, kojoj je novinar prisustvovao, razgovarano o tajnom dokumentu o pretnjama sa kojima se suočava EU, a koji će predstavljati osnovu sledeće odbrambene strategije EU.

RTL je pojasnio da je novinar mogao da pristupi konferenciji zbog činjenice da je neko vreme na Tviter nalogu ministra odbrane Holandije Anke Bijleveld stojala fotografija sa adresom i delom PIN-koda za prijavu.

Novinar je nekoliko puta pokušao da uđe pre nego što se pridružio sastanku, jer je na fotografiji bilo vidljivo pet od šest brojeva.

Portparol Ministarstva odbrane rekao je da je zaposleni na Tviteru slučajno objavio fotografiju sa poverljivim informacijama.

„Sledeći put će to možda biti haker i više se nećemo smejati“, ocenio je incident jedan od diplomata koji je učestvovao na sastanku.

'’Holandski novinar pridružio se tajnom sastanku ministara odbrane 27 zemalja EU. Lozinku i prijavu za Zoom pogledao je na fotografiji koju je na Tviteru objavio jedan od učesnika'’, rekli su u holandskom ministarstvu.

Loše vesti za Pentagon možete pročitati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube