Najnovije

NAPETO NA FRONTU: Militanti tvrde da su likvidirali ruske vojnike! (VIDEO)

DŽaiš al-Iza (Vojska slave) tvrdi je da je likvidirala izvestan broj ruskih pripadnika vojske koji su delovali u blizini mesta Kafar Roma, u južnom delu Idliba.

Militanti u Siriji. (Foto: Jutjub)

Fajir Ismail, šef kancelarije za medije, rekao je Enabu Baladiju da su pripadnici ruske službe gađani protivtenkovskom raketom "TOV", američke proizvodnje.

- Posle posmatranja i praćenja režimskih snaga, Protivoklopni puk gađao je grupu ruskog osoblja koje je pokušavalo da izgradi utvrđenja na osi koja razdvaja opoziciona i režimska područja - rekao je Ismail, dodajući da je čitava grupa "ubijena".

U kratkoj izjavi, DŽaiš al-Iza poručuje da je napad bio odgovor na nastavljene napade Sirijske arapske vojske i Rusije na "civile" u Idlibu.

DŽaiš al-Iza, koja je u poslednje dve godine izgubila veći deo opreme i lovaca, poslednjih nekoliko meseci pokušava da se regrupiše.

Grupa prima podršku svog saveznika, Hajata Tahrira al Šama, povezanog sa Al Kaidom, koji ima vlast u Idlibu.

Ranije ovog meseca, grupa je pretrpela ozbiljne gubitke, kada je raketni udar Sirijske arapske vojske ubio i povredio osam njihovih pripadnika.

Ipak, tvrdnje o navodnom ubistvu pripadnika ruske službe najverovatnije su propagandni trik DŽaiš al-Ize, kako bi stekao podršku lokalnih i, možda, stranih posmatrača.

Sve do 2017. godine, savezništvo ove grupe sa Al-Kaidom, podržavale su SAD.

DŽihadisti ID krenuli u surovi napad na civilno stanovništvo! Ima mrtvih! Više o tome OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji