Najnovije

LETEĆI TENK: Ekstremno nizak let Mi-24 u pustinji (VIDEO)

Ratno vazduhoplovstvo Alžira u sastavu naoružanja poseduje helikoptere Mi-24 „Super Hajnd Mk. III“ koji se smatraju retkom modifikacijom čuvenog sovjetskog „letećeg tenka“.

U niskom letu (Foto: Jutjub)

Na internetu se pojavio video na kome je prikazan let ovog helikoptera na ekstremno malom rastojanju od zemlje.Ova letelica se prilično aktivno koristi u pustinjskim oblastima tokom vojnih vežbi različitih nivoa, piše portal „rg.ru“. 

Veruje se da ovakve veštine omogućavaju pilotima da se neprimetno približe metama i ovakvo umeće značajno otežava rad protivvazdušnih sredstava.

Mi-24 „Super Hajnd Mk. III“, na čijoj su modernizaciji radili južnoafrički stručnjaci, spolja se razlikuju od uobičajenih verzija aviona Mi-24, jer u prednjem delu poseduju specijalni višekanalni sistem nišanjenja ispod koga je montiran automatski top kalibra 20 milimetara sa borbenim kompletom od 840 metaka.

Navođeno oružje čine rakete „Ingve“, napravljene u Južnoj Africi, sa laserskim sistemom za navođenje i dometom do 5.000 metara. Kao naoružanje se mogu koristiti i bombe i nenavođeni projektili različitih vrsta.

Masa helikoptera je 9.700 kg, a maksimalna brzina do 320 kilometara na čas.

Trenutno je u upotrebi više od 30 takvih modernizovanih letelica, koje zajedno sa Mi-28HE ruske proizvodnje, čine osnovu vazduhoplovstva Alžira.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji