Najnovije

ARMIJA DNR SE OBRATILA ZELENSKOM: Evo kada će biti mira u Donbasu

Narodna milicija Donjecke Narodne Republike apelovala je na predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog i objasnila mu kada će imati priliku da iz Donjecka izvesti o postizanju mira u Donbasu.

Zelenski u Donjeckoj oblasti (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

Ovako su oružane snage DNR komentarisale novogodišnji govor Zelenskog, u kojem se obratio stanovnicima Donbasa i rekao da želi da razgovara o tome kako je u Donbas došao mir, ne iz Kijeva, već u ulici Artjoma u Donjecku.

"Vaše novogodišnje želje da kažete reči o postizanju mira dok ste na ulicama glavnog grada DNR sasvim su realne. Za to ukrajinska strana treba da ispuni postignute dogovore o mirnom rešavanju sukoba, a zatim ćemo vas, možda, pozvati u Donjeck", stoji u saopštenju NM DNR.

Narodna milicija je takođe predložila da Zelenski, govoreći o tome da želi da na pesku plaže na Jalti napiše „Krim je Ukrajina“, nije mislio na grad na poluostrvu, već na istoimeno selo blizu Mariupolja.

"Pišite tamo koliko god želite, ako stignete. Tamo nisu postavljeni samo novi putevi, koje ste navodno izgradili vi. I usput, na Krimskoj Jalti su sve plaže od šljunka", - dodala je Narodna milicija.

Od aprila 2014. ukrajinske vlasti sprovode vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike, koje su proglasile nezavisnost nakon puča u Kijevu. Prema najnovijim podacima UN-a, oko 13 hiljada ljudi postali su žrtve sukoba. Od kraja jula u Donbasu je na snazi prekid vatre, ali zaraćene strane neprestano optužuju jedna drugu za kršenje dodatnih mera za osiguranje prekida vatre.

O nezapamćenoj aktivnosti ruskih radara pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube