Najnovije

OVAKO BI IZGLEDAO RAT SA RUSIJOM. Švedsko Ministarstvo odbrane se spremaju za rat na Arktiku!? (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Švedske je objavilo nekoliko snimaka pod opštim nazivom „Kada počne rat“ u kojima je Rusiju prikazalo kao potencijalnog neprijatelja u budućim oružanim sukobima.

Ruska vojska na Arktiku (Foto: RIA)

Video-snimci su objavljeni na Jutjub kanalu švedskog vojnog resora. Ministarstvo je pripremilo pet klipova o potencijalnom ratu: „Neizvesna budućnost“, „Siva zona“, „Bojno polje budućnosti“, „Opšta zaštita“ i „Šta vredi braniti?“.

Autori su skrenuli pažnju na problem globalnog zagrevanja - njegov glavni problem će biti povećanje interesovanja za Arktik i posebno za Severni Ledeni okean. Zaključak autora je da će to dovesti do borbe vodećih sila za njegove mogućnosti kao transportnog koridora i izvora prirodnih resursa.

Vojska smatra da će opisani konflikt uključivati i Švedsku iako nema izlaz na Severni Ledeni okean. Švedska vojska je kao jednu od strana u sukobu imenovala Ameriku koja bi, prema njihovom mišljenju, trebalo da postane saveznica Stokholma u tom potencijalnom sukobu. Druga strana su Rusija i Kina.

Istovremeno se u video-zapisima to ne tvrdi direktno. Umesto toga, koriste se aluzije na sovjetsko-američku konfrontaciju, kao i drugi indirektni nagoveštaji.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube