Najnovije

AMERIKANCI PRONAŠLI DVA NEOBJAŠNJIVA FENOMENA: Zašto je Rusija nepobediva?

SAD se bore da reše nepobedivost Rusa. Amerikanci ne mogu da razumeju kako je Rusija uspela da izađe kao pobednica iz većine oružanih sukoba.

Ruski vojnik (Foto: RIA Novosti)

Istraživači iz Sjedinjenih Država procenjuju da je Rusija učestvovala u oko 70 oružanih sukoba, od kojih se većina završila pobedom ruske strane. Štaviše, vojska je uspela da odbije čak i superiorne snage neprijatelja.

U procesu traženja odgovora na ovo pitanje Amerikanci su se suočili sa dva neobjašnjiva fenomena. Ispostavilo se da ruski jezik pomaže vojnicima u borbi, tako da ih nije moguće savladati, prenosi „Cargrad“.

„Naučnici su uporedili dužinu naredbi datih na različitim jezicima. Ispostavilo se da su tokom Drugog svetskog rata naređenja na engleskom koje su Amerikanci izdavali bila upola manja od naređenja na japanskom “, kaže studija.

Primećuje se da je na ruskom jeziku prosečna dužina reči 7,2 znaka. U isto vreme, prema istraživačima, u kritičnim trenucima ruski komandanti mogu da koriste psovke, a potčinjeni zauzvrat tačno razumeju značenje zadatih komandi i izvršavaju ih.

Drugi fenomen bio je ruski duh. Ruski vojnici uvek idu u bitku sa posebnim stavom koji im pomaže da se nose i sa nadmoćnijim neprijateljskim snagama. Svojevremeno je američki mislilac Čempion Tojč napisao da su ruski vojnici uvek odani svojoj domovini. Podsetio je da je 1853. Turska objavila rat Rusiji, i da je turska vojska bila 3-4 puta veća. Ali istovremeno je i poražena.

O novoj strategiji SAD za budući svetski rat pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube