Najnovije

NOVI PROIZVOD KONCERNA KALAŠNJIKOV: Puška dostupna i civilima (VIDEO)

Koncern Kalašnjikov od ponedeljka lansira novi karabin glatke cevi na civilno tržište malokalibarskog naoružanja, saopštila je kompanija.

TG2 (Foto: Jutjub)

„8. februara nova verzija karabina TG2 glatke cevi (verzija 3) sa skraćenom cevi prodaje se u brend-zonama Kalašnjikov širom Rusije“, navodi se u saopštenju za štampu, koje je objavio sam koncern.

Prema „Kalašnjikovu“, karabin se može koristiti na praktičnim takmičenjima u streljaštvu, lovu, kao i za vežbanje gađanja na daljinama do 150 metara. Karabin ima cev dužine 341 mm, sklopivi nosač i bočnu šipku za pričvršćivanje optike.

Prošle godine koncern je na civilno tržište doveo oružje poput TR9, TR3 i Sajga 308.

Kao što je kompanija podsetila, u okviru sprovođenja naredbe predsednika Rusije o diverzifikaciji vojno-industrijskog kompleksa do 2030. godine, udeo civilnih proizvoda koje proizvode ruska odbrambena preduzeća trebalo bi da dostigne 50% u vrednosnom smislu.

„Civilni pravac kalašnjikova 2020. godine pokazao je pozitivan trend u poređenju sa 2019. Za civilno malokalibarsko oružje bilo je moguće povećati obim prihoda u Rusiji za 30%, a u inostranstvu za 17%“, navodi se u saopštenju.

Kakvo naoružanje dobija Vojska Srbije, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube