Najnovije

SOVJETSKA TEHNOLOGIJA ČUVA RUSIJU I BELORUSIJU OD AMERIČKIH RAKETA: Upozorava na raketni napad (VIDEO)

Sovjetska radarska stanica „Volga“, koja se nalazi u ruskoj bazi u Belorusiji, možda će ponovo postati relevantna. Ovo je za TV kanal Zvezda izjavio šef glavnog centra za upozoravanje na raketni napad Ruskih vazduhoplovnih snaga Andrej Revenok, prenosi TASS.

Radar (Foto: RIA Novosti)

Radar će i dalje štititi Belorusiju i Rusiju od američkih projektila ukoliko se američki protivraketni odbrambeni sistemi primene u Evropi. Revenok je naglasio da takvi sistemi ne izvršavaju samo funkcije zaštite od napada, već i sami mogu biti sredstvo za napad.

Radar „Volga“ je deo ruskog sistema za upozoravanje na raketni napad, koji se odnosi i na Belorusiju prema Ugovoru o saveznoj državi. Objekat, smešten na području beloruskog grada Baranoviči, deo je Ruskih vazduhoplovnih snaga. Nastao je 1980-ih kao odgovor na razmeštanje američkih raketa Pershing-2 na teritoriji Zapadne Nemačke.

Volga kontroliše Zapadnu Evropu, NATO podmorničke patrole u ​​Norveškom moru i severnom delu Atlantskog okeana. Stanica može snimati balističke rakete u letu, sposobna je da identifikuje svemirske objekte i prati njihovu putanju od starta do mesta pada.

O prekidu odnosa između Rusije i EU pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji