Najnovije

AMERIKANCI NAZVALI NAJSMRTONOSNIJI RUSKI TENK: Najsposobniji za savremena borbena dejstva (VIDEO)

Isporuke modifikovanih tenkova T-90M ''Proriv pojačavaju'' borbeni potencijal Oružanih snaga Rusije. Do ovog su zaključka došli stručnjaci iz američkog lista The National Interest.

T-90M (Foto: RIA Novosti)

Ranije je postalo poznato da je Uralvagonzavod predao ruskom Ministarstvu odbrane seriju novih tenkova T-90M Proriv. Ovaj tenk je najnovija modifikacija borbenih vozila porodice T-90 i najprilagođeniji je savremenim borbenim operacijama, prenose ruski mediji.

Američki analitičari primetili su da je novi tenk T-90M opremljen modernim sistemom upravljanja vatrom Kalina, kao i novim univerzalnim oružjem koje može da ispaljuje različite vrste projektila. Pored toga, „Proriv“ je dobio i moćnije električno napajanje.

T-90M je zamenio ugrađeni sistem dinamičke zaštite "Kontakt-5" pouzdanijim sistemom Relikt. Povećava zaštitu tenka za oko 50%. Drugim rečima, T-90M je primetno brži, smrtonosniji i izdržljiviji od svojih prethodnika“, kaže se u članku.

Američki stručnjaci su modernizovani T-90 nazvali jednim od najsmrtonosnijih na svetu, a podsetili su i da se njegova modernizacija izvodi u pozadini još ambicioznijeg projekta - stvaranja nove generacije tenka T-14 Armata.

Šokantan snimak iz Donbasa pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube